Over mij

TasjaAlle sieraden van Tasja zijn met de hand gemaakt door mij. Ik ben al heel mijn leven gefascineerd door schoonheid, kleur(combinaties) compositie en authenticiteit.

Dat uitte zich in mijn jonge jaren in übergematchte setjes, later stillevens in huis, boekenkasten op kleur en nu al sinds 2008 in sieraden maken. Ik zocht vaak iets specifieks en kon het nooit vinden. Altijd ging het om ‘mooie plaatjes’ maken en later ook in mijn leven als product manager en inkoper ging het altijd om de perfecte kleuren en stoffen bij elkaar combineren. En voor degenen die mij kennen niets nieuws: het moet wel glimmen! Daar is wel iets in veranderd. Ik draag nu vooral wat prettig zit en ook nog leuk smoelt, maar het hoeft zeker niet nieuw te zijn. Juist niet. Dat is met mijn sieraden niet anders.

Matchen is soms zelfs bewust mis-matchen geworden, alleen het glanst nog steeds! Ik koop intuïtief mooie edelstenen en kralen in. Ik kijk daarbij niet naar het huidige modebeeld maar ga uit van de schoonheid van de stenen en wat ze met me doen. Van daaruit ga ik gewoon beginnen en als vanzelf volgt er een collectie. De sieraden zijn niet alleen uniek omdat iedere edelsteen simpelweg uniek is, maar ook omdat ik maar één maak in zijn soort. Ik werk daarbij met een mooie kwaliteit metalen, meestal antiek goud van kleur, maar soms ook met verschillende tinten zilver of koper of een combi van die drie, net wat het mooist past bij de stenen en kralen die ik gebruik. En ik struin ook naar oude materialen die ik ook weer verwerk in de sieraden. Dan is er sowieso maar eentje van, en heb je niet zo’n nieuw-nieuw sieraad. Een beetje een vintage look, plus écht uniek én een stuk fijner voor het milieu!

Alle metalen waar ik mee werk zijn nikkelvrij! Draag ze liever niet onder de douche of in de zee, want daar worden ze niet mooier van.

Kijk lekker rond en mocht je nog iets willen vragen; Mail me gerust: n@tasja.com

Liefs Natasja