Dit vertelt jouw geboorte over jouw levenspad

Samen met Anna Verwaal

Stel je voor; jij hebt niets met autoriteiten en je vindt het lastig om ‘onder’ een baas te werken… Het zou zomaar kunnen dat tijdens jouw geboorte een arts, de “autoriteit” heeft ingegrepen in het geboorteproces!

Sterker nog, jouw way of life wordt voor een groot deel bepaald door hoe jij ter wereld kwam. Eén van de belangrijkste onderdelen in mijn coaching-sessies met de mensen die ik begeleid is de blauwdruk. Welke imprints heb jij meegekregen in de generaties voor jou, maar vooral wat is er allemaal gebeurt in jouw bewustzijn toen je nog maar een mensje in wording was.

Momenteel ben ik in opleiding bij Maarten Oversier waar ik weer veel bijleer over de impact van onze voorouders. En bij Heartconnection was er naast de basis van de Germaanse Geneeskunde ook al veel aandacht voor de periode van 30 maanden rondom je geboorte (9 maanden voordat je gemaakt bent, 9 maanden in de baarmoeder en je eerste levensjaar). Maar nu heb ik nog meer bijzondere kennis opgedaan. Afgelopen maand heb ik een tweedaagse mogen bijwonen van Anna Verwaal.  Een van oorsprong Nederlandse verloskundige die haar halve leven in Amerikaanse ziekenhuizen heeft gewerkt.

Zij zag als jonge vrouw tijdens bevallingen van alles gebeuren met ouders die een geboorte imprint herbeleefden op het moment dat hun eigen kind geboren werd. Al als ienie-mienietje heb je in de buik van mama bewustzijn, en alles wat je voelt en meemaakt sla je op in je onderbewuste. Je kan het je toch niet voorstellen dat ze tot in de jaren 50 baby’s zelfs opereerden zonder verdoving omdat men dacht dat ze geen gevoel hadden… Als baby ben je zo symbiotisch met je moeder dat alles wat zij ervaart ook jouw ervaring is. En als je dan bedenkt dat toen jouw oma zwanger was van jouw mama, jij er voor de helft al inzat in de vorm van een eitje. Dus is het niet zo raar dat jij een oorlogstrauma kan hebben, terwijl je pas ver na de oorlog geboren bent.

Je patronen, de manier waarop je relateert, je angsten, je jobs, kortom waar je tegenaan loopt is je even vertelt je bevallingsverhaal.

Bij welke ouders ben jij geboren? Hoe zijn zij opgegroeid?

Wie waren zij voordat jij er was?

Hadden ze een (goede) relatie?

Was je gepland en/of gewenst?

Wat was hun eerste reactie toen mama zwanger bleek van jou?

Wat is er gebeurd in de periode dat jij in de buik van mama groeide in hun leven, de wereld?

Had jouw moeder bevallingsangst?

Kwam de bevalling natuurlijk op gang, of is jouw bevalling ingeleid?

Moest er een pomp of vacuüm aan te pas komen ?

Was het een geplande/spoed keizersnee?

Als mensen bepaalde trekjes hebben of je bent soms heel streng voor jezelf omdat je alweer niet hebt gedaan wat je jezelf zo voorgenomen had. Heb compassie! En onderzoek je eigen start van het leven eens. Het kan zoveel inzichten geven, waardoor je misschien wel getriggerd wordt om met jezelf aan de slag te gaan. Zo’n proces is echt niet altijd rozengeur en maneschijn, meestal niet namelijk. Maar als je dan iets opgelost hebt….Dát is zo fijn. Dat gun ik iedereen!

Liefs,
Natasja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *